Over Climate for life

‘Climate for life’, onze naam zegt het al, is een visie waar we ons al jaren met hart en ziel voor inzetten. Zodat iedereen comfortabeler, gezonder en energiezuiniger kan wonen. Die visie vullen we in door het ontwikkelen, produceren en verkopen van energie-efficiënte oplossingen op het gebied van verwarming en koeling, warm water, ventilatie en regeltechniek. De systemen van morgen.

We denken niet in producten, maar in geïntegreerde systeemoplossingen. Zo werken aan we innovaties die volledig energieneutraal wonen mogelijk maken. En kunnen we voldoen aan alle normen die in het klimaatakkoord van Parijs zijn afgesproken, de BENG-eisen en de ambitie van de overheid dat in 2050 alle woningen in Nederland energieneutraal moeten zijn. De mogelijkheden zijn er al. De lichten staan op groen. En we hebben de wind mee.

Climate for life

Itho Daalderop en Klimaatgarant zijn onderdeel van Climate for life, kortweg 'CFL'. Achter de groep staat de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom. Parcom’s missie is: Unlock the potential. Zij helpen ondernemers en managementteams bij het realiseren van hun ambities. Zij zien het potentieel en zetten zich vol overgave elke dag in om deze ondernemingen te begeleiden in fases van duurzame groei of transformatie.

De samenwerkende bedrijven hebben allemaal één gezamenlijk doel: Climate for life. En gaan daar elke dag vol voor. Het levert een bundeling van kennis en kunde op die ervoor zorgt dat vernieuwende techniek niet alleen innovatief is, maar ook betrouwbaar is. Dat partners in de keten goed gefaciliteerd worden en samenwerkingen tot stand komen. En dat een afwachtende houding omgezet wordt in ‘doen’. Alleen zo komen we verder. That’s how things come together.

Onze organisatie

Climate for life

Dit is een groep van samenwerkende bedrijven zoals Itho Daalderop en Klimaatgarant. Deze bedrijven hebben allemaal één gezamenlijk doel: Climate for life.

Innovation

Ontwikkelt nieuwe producten en systemen voor de hele CFL group en zorgt voor doorontwikkeling van bestaande producten (Domestic Hot Water & CV, Ventilation, Duurzaam en Connectivity).

Staff and Support

Ondersteunt alle bedrijfsonderdelen op het gebied als HR, ICT, Finance, Corporate & Internal communications.

Operations

Verzorgt de productie van kwalitatief hoogwaardige producten tegen de laagste kostprijs.

Itho Daalderop Nederland

Verkoop, service en marketing van het merk Itho Daalderop.

Itho Daalderop België

Verkoop, service en marketing van de merken Itho Daalderop en Codumé.

Itho Daalderop Export

Wereldwijde verkoop aan OEM partners.

Klimaatgarant

Exploiteert en/of garandeert energieprestaties van energie-neutrale woningen.

De statistieken

Duurzaam neemt sterk toe

Warmtepompen vormen inmiddels het grootste aandeel in de omzet. Ventilatie heeft plaats twee in de omzet bereikt. De cv-ketels laten juist een dalende trend zien, wat volledig in lijn ligt met de visie van Itho Daalderop.

Stijgende omzet

De verduurzaming begint flink op stoom te raken en dat is duidelijk terug te zien in de cijfers. Dit betreft de groepsomzet van de Nederlandse en Belgische markt alsmede de Export.

Gedreven medewerkers

450 gedreven medewerkers werken elke dag aan onze visie ‘Climate for life. Daarbij werkt een groot deel van deze groep op de afdeling ‘Innovation’.