Over Climate for life

‘Climate for life’, onze naam zegt het al, is een visie waar we ons al jaren met hart en ziel voor inzetten. Zodat iedereen comfortabeler, gezonder en energiezuiniger kan wonen. Die visie vullen we in door het ontwikkelen, produceren en verkopen van energie-efficiënte oplossingen op het gebied van verwarming en koeling, warm water, ventilatie en regeltechniek. De systemen van morgen.

We denken niet in producten, maar in geïntegreerde systeemoplossingen. Zo werken aan we innovaties die volledig energieneutraal wonen mogelijk maken. En kunnen we voldoen aan alle normen die in het klimaatakkoord van Parijs zijn afgesproken, de BENG-eisen en de ambitie van de overheid dat in 2050 alle woningen in Nederland energieneutraal moeten zijn. De mogelijkheden zijn er al. De lichten staan op groen. En we hebben de wind mee.

Climate for life

Itho Daalderop, Klimaatgarant en Trans-id zijn onderdeel van Climate for life Group, oftewel CFL. Het moederbedrijf van CFL is NIBE Industrier AB en CFL is onderdeel van de business area NIBE Climate Solutions. Meer informatie over NIBE Industrier AB vindt u hier.

De samenwerkende bedrijven hebben allemaal één gezamenlijk doel: Climate for life. En gaan daar elke dag vol voor. Het levert een bundeling van kennis en kunde op die ervoor zorgt dat vernieuwende techniek niet alleen innovatief is, maar ook betrouwbaar is. Dat partners in de keten goed gefaciliteerd worden en samenwerkingen tot stand komen. En dat een afwachtende houding omgezet wordt in ‘doen’. Alleen zo komen we verder. That’s how things come together.

The right climate for tomorrow

Een comfortabeler, gezonder en energiezuiniger binnenklimaat voor iedereen. We scheppen alle voorwaarden om het te bereiken. Met volledig energieneutraal wonen niet als stip op de horizon maar vandaag al binnen handbereik. 

Bij Climate for life is onze hele organisatie ingericht op dit hogere doel. Voor onszelf én voor de wereld van morgen. 

Duurzaamheid zit bij Climate for life in ons DNA. Lees hier meer over in ons duurzaamheidsverslag 2022.


arrow_forwardDuurzaamheidsverslag 2022

Onze organisatie

CFL (Climate for Life groep)

Dit is een groep samenwerkende bedrijven zoals Itho Daalderop en Klimaatgarant. Deze bedrijven hebben allemaal één gemeenschappelijk doel: Climate for life.

Innovatie

Ontwikkelt nieuwe producten en systemen voor de gehele CFL-groep en zorgt voor de doorontwikkeling van bestaande producten (Warm Water & Centrale Verwarming, Ventilatie, Duurzaamheid en Connectiviteit).

Personeel en ondersteuning

Ondersteunt alle business units op gebieden als HR, ICT, Finance, Corporate & Interne communicatie.

Operations

Zorgt voor de productie van hoogwaardige producten tegen de laagste kostprijs.

Itho Daalderop Nederland

Verkoop, service en marketing van het merk Itho Daalderop.

Itho Daalderop België

Verkoop, service en marketing van de merken Itho Daalderop en Codumé.

Itho Daalderop Export

Wereldwijde verkoop aan OEM-partners.

Klimaatgarant / Trans-id

Klimaatgarant exploiteert en/of garandeert energieprestaties van energieneutrale woningen. Trans-id biedt energieconcepten aan op het gebied van renovatie en transformatie.

Statistieken

Aandeel duurzame oplossingen stijgt

Warmtepompen vormen inmiddels het grootste aandeel in de omzet. Ventilatie groeit ook nog steeds en heeft plaats twee in de omzet bereikt. Engineering en Warm water blijven nagenoeg stabiel.

Stijgende omzet

De verduurzaming begint flink op stoom te raken en dat is duidelijk terug te zien in de cijfers. Dit betreft de groepsomzet van de Nederlandse en Belgische markt alsmede de Export.

Gedreven medewerkers

456 gedreven medewerkers werken elke dag aan onze visie ‘Climate for life. Daarbij werkt een groot deel van deze groep op de afdeling ‘Innovation’.